Z KUKUŘIČNÉ MOUKY
Kukuřičná mouka / kukuřičná krupice:
500 g kukuřičné mouky / kukuřičné krupice
30 g mouky ze svatojánského chleba
250 g teplé vody

Z POHANKOVÉ MOUKY
500 g pohankové mouky
20 g gumy ze svatojánského chleba
230 g vejce nebo 180 ml teplé vody

Z RÝŽOVÉ MOUKY
500 g rýžové mouky
40 g gumy ze svatojánského chleba
180 g teplé vody

Z ČERVENÉ ČOČKY
500 g červené čočkové mouky
160 g studené vody

Z CIZRNOVÉ MOUKY
300 g cizrnové mouky
160 g pohankové mouky
170 g vejce nebo 125 ml vody

Tipy:
Bezlepková těsta jsou sušší a stejně tak neztuhnou. Svatojánský chléb se lepí, stroj ihned vyčistěte.

Při práci s moukou ze svatojánského chleba vždy používejte horkou vodu.