Profesionální informace potřebné k výrobě dobrého těsta

Co je dobré těsto? Dobré těsto je bohaté na kyslík, lehké a vzdušné konzistence, hladké na povrchu a pružné v tahu. Vázací látky v mouce musí být dobře aktivované, aby se z těsta stala homogenní hmota. Samozřejmě můžete těsto hníst tradičně ručně. Ale protože zapracování kyslíku do těsta je tak důležité, je třeba energického hnětení v délce asi 30 až 40 minut. Příjemnější a jednodušší je použít stroj na hnětení těsta. Ten zajistí skvělý výsledek za pouhých 12 minut.
Nenechte se zmást: dnes mnoho domácích strojů slibuje hnětení těsta. Výsledek často nemá nic společného s uhněteným těstem - jde spíše o míchání nebo šlehání surovin. Pro profesionálně hnětené těsto rozhodně doporučujeme spirálový hnětací systém Centra.

Spirálový hnětací systém Centra

Hák na hnětení těsta i mísa na těsto se zde otáčejí současně. Ale otáčejí se různými rychlostmi, takže dochází k mírnému odsazení a hák na těsto se ponoří do těsta znovu a znovu v jiném bodě. Spolehlivě je tedy dosaženo každé oblasti hnětené hmoty. Těsto je hněteno naprosto dokonale - zepředu dozadu, shora dolů - lépe, než čeho je možné dosáhnout ručně. Tento proces zajistí vpravení maximálního množství kyslíku do těsta. Výsledkem je těsto s úžasnou pružností a dokonalým povrchovým napětím. Naše stroje na hnětení těsta jsou velmi flexibilní. Silné hnětací rameno funguje od středu misky až po její okraj. Lze zpracovat i malá a velmi malá množství (až 10% maximálního množství) - s optimálním výsledkem hnětení. K hnětení těsta potřebujete sílu. Proto mají naše stroje výkonné průmyslové motory, které poskytují vysoký točivý moment a přitom spotřebovávají malé množství elektrické energie . Síla se přenáší prostřednictvím extrémně stabilního řetězového pohonu. Pouzdra jsou vyrobena z robustního kovu. S našimi stroji na hnětení těsta získáte tu nejlepší profesionální technologii.

 

Správné hnětení těsta

Naše hnětací stroje pracují s obzvláštní silou. Ujistěte se, že těsto není příliš dlouho hněteno. Protože i „příliš mnoho“ může těsto poškodit. Pokud jsou lepivé části v těstě příliš dlouho hněteny, chléb již nemůže správně stoupat. Proto má každý hnětací stroj zabudovaný časovač, pomocí kterého lze snadno nastavit a sledovat správný čas hnětení. U 1-rychlostních strojů se těsto úplně hněte konstantní rychlostí. Naproti tomu u dvoustupňových strojů se směs nejprve pomalu mísí a poté intenzivně hněte. To je zvláště výhodné pro pšeničné nebo špaldové těsto s vysokým obsahem lepku.

Kapacity

Princip: Ideální je přizpůsobit hnětací stroj kapacitě trouby. A: Je lepší koupit větší hnětací stroj než ten, který je příliš malý. Ve větším stroji můžete nechat těsto vykynout přímo v míse hnětacího stroje. Pokud by byl stroj příliš malý, těsto by vytékalo. Pravidlem je, že v misce můžete nechat vykynout asi 60% udaného maximálního množství mouky. Alternativně můžete místo většího stroje zvolit také menší model s dokoupenou druhou mísou na těsto.

Otočné hnětací rameno a odnímatelná mísa na těsto

Díky těmto vlastnostem, kdy rameno je výsuvné a mísa je vyjmutelná, jsou stroje snadno a komfortně použitelné. Všechny stroje na hnětení těsta Häussler nabízejí otočné hnětací rameno a odnímatelnou misku na těsto - až do modelu SP 40 KA. (Kromě F modelů řady SP). Díky tomu je vyjímání těsta velmi pohodlné a mísa se snadno čistí.

Časovač

Nechte stroj pracovat za vás - zatímco se staráte o troubu, bavíte hosty nebo si prostě užíváte svůj volný čas. Pomocí časovače nastavte požadovaný čas hnětení. Stroj se poté automaticky vypne. Chlebová těsta se hnětou asi 15 minut, světlá kvasnicová těsta se hnětou asi 8 minut. 

Robustní design a dlouhá životnost

Zařízení Häussler jsou navržena tak, aby byla extrémně robustní a odolná. Tato filozofie platí zejména pro naše stroje na hnětení těsta. Používají se pouze vysoce kvalitní materiály a komponenty. Hnětač těsta od společnosti Häussler je dokonalým doplňkem k peci na dřevo nebo elektrické kamenné peci. Stejně jako trouba je i stroj na hnětení těsta postaven na pevném základním principu. Nejedná se o sofistikovaný kuchyňský spotřebič s elektronikou, ale o spolehlivý nástroj. Mnoho našich strojů na hnětení těsta se používá po celá desetiletí. Využijte dlouholetých zkušeností Häussler.

Levný provoz z hlediska spotřeby energie

Spotřeba energie je díky výkonnému průmyslovému motoru velmi omezená. Například Alpha pracuje s 370 watty. Ve srovnání s běžným kuchyňským strojem s 1 800 W je to 6krát levnější!

Vzbudili jsme váš zájem?

Náš rozmanitý sortiment nabízí ten správný hnětač těsta i pro vaše potřeby.

Náš univerzální talent

Ať už je to množství těsta pro naši malou elektrickou kamennou troubu Mono nebo pro něco většího - s naší Alpha uděláte dobře. Je připravena k hnětení těsta už ze 400 g mouky. Se 2 kg mouky můžete těsto nechat v misce vykynout a dokonce i se 3 kg mouky Alpha hněte hladké, vláčné a sypké těsto. Druhá mísa, která je k dispozici jako příslušenství, ji činí zajímavou i pro větší potřebu. Díky profesionálnímu spirálovému hnětacímu systému bez námahy hněte Alfa všechny druhy těsta - od měkkého kynutého těsta po těžké žitné těsto. To zaručuje robustní průmyslový motor a stabilní řetězový pohon stroje.

Alfa však dokáže ještě více:

S šlehačem, který je k dispozici jako příslušenství, se stává univerzálním talentem a šlehá nadýchanou smetanu a vaječné bílky i krémové těsto. Sklopné hnětací rameno a odnímatelná mísa na těsto umožňují snadné vyjmutí těsta a snadné čištění. Opravdu silný stroj.

Häussler Alpha
• Otočné hnětací rameno
• Vyjímatelná mísa
• Mísa na těsto a hnětací rameno se otáčejí současně
• přehledný ovládací panel
• Robustní průmyslový motor
• Nezničitelný řetězový pohon
• dětská pojistka

Pohodlné ovládání

Jednoduché a pohodlné ovládání s digitálním nastavením času hnětení.

Odnímatelné hnětací rameno

To umožňuje lepší čištění hnětacího ramene. Pro výměnu mísy je nutné rychlé otočení zápěstím a "vyšroubování" mísy.

Vyjímatelná mísa na těsto

Mísu na těsto z nerezové oceli lze snadno demontovat díky bajonetovému zámku. Je tak zaručena komfortní zacházení a čištění.

Dobře promyšlené detaily

Víko lze vysunout jedním pohybem, aby bylo možné těsto lépe vyjmout z hnětacího ramene. Na zadní straně je praktický držák kabelu.

 

Naše barvy pro stroj na hnětení těsta Alpha a řady SP

Snadné hnětení těsta


Krásné, hladké těsto

Protože dobré těsto dělá dobrý chléb! Výkonný a přesný spirálový hnětací systém Centra rovnoměrně mísí a intenzivně hněte vaše těsto. Různé rychlosti otáčení háku na těsto a misky na těsto podporují účinek dobrého homogenního míchání. Pracovní poloměr masivního hnětacího háku sahá až do středu nádoby a umožňuje zpracování i těch nejmenších množství (lze hnětat minimálně asi 10% uvedeného maximálního množství).

Průmyslový motor

Srdcem našich strojů na hnětení těsta je robustní průmyslový motor, který vykazuje sílu i při těžkém těstě, a to při velmi tichém chodu.

Snadné čištění

Až do typu SP 40 KA lze mísu na těsto vyjmout a hnětací rameno vytočit nahoru. Díky tomu se stroj snadno čistí a používá.

Časovač

Hnětače těsta Häussler jsou vybaveny časovačem, tj. stroj se automaticky vypne po uplynutí nastavené doby hnětení.

Bezpečné pro potraviny

Všechny části, které přicházejí do styku s těstem, jako je hnětací rameno a mísa na těsto, jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli určené pro zpracování potravin.

Robustní konstrukce

Tělo stroje je vyrobeno z velmi silného ocelového plechu a je práškově lakováno. Pohon řetězu pro hnětací rameno a nádobu na těsto vydrží celý život.

Bezpečnost

Všechny naše stroje jsou vybaveny bezpečnostním spínačem. Po vyklopení hnětacího ramene nebo ochranného krytu se stroj automaticky vypne. Všechny stroje jsou testovány GS.

Časovač

Integrovaný časovač umožňuje snadné nastavení a sledování doby hnětení. Po uplynutí nastaveného času se stroj automaticky vypne, čímž zabrání hnětení těsta.

Odnímatelná nádoba

Všechny části, které přicházejí do styku s těstem, jsou vyrobeny z nerezové oceli. Až do SP 40 KA lze kotel snadno vyjmout jedním otočením - díky bajonetovému zámku.

Spirálový hnětací systém Centra

Míchá rovnoměrně a přesně. Pracovní poloměr sahá do středu misky.

Robustní dvojitý řetězový pohon

Vysoce kvalitní materiály zaručují dlouhou životnost i při zpracování těžkých těst.

Dobře promyšlené detaily

Víko strojů SP lze vyklopit nahoru, celé hnětací rameno lze vyklopit nahoru.

Plynové pružiny a držáky kabelů

Držák kabelu je na zadní straně, takže napájecí kabel je vždy uklizený. Plynové tlačné pružiny podporují vyklopení hnětacího ramene a přidržují ho.

Vzbudili jsme váš zájem?
Náš různorodý sortiment nabízí ten správný hnětač těsta pro každou potřebu: