Fascinující domácí pečení v peci na dřevo

Zažijte tu úžasnou atmosféru

Udělejte si čas! Zapalte oheň, užívejte si s přáteli a rodinou ... Vytvořte si svůj sváteční den nejen ve svátek, udělejte si čas na to, co vás baví! „Pečení chleba, které využívá sílu ohně, nás přivádí zpět k zemi.“ Pečení s pecí na dřevo Häussler je velmi snadné. Poskytneme vám informace týkající se přesné doby ohřevu, doby pečení a teploty pečení, spotřeby dřeva. Takto dobře připravení, už si můžete vychutnat šířící se kořeněnou vůni a těšit se na své domácí pekařské speciality. Domácí chléb, křupavé pizzy, křehké sušenky, nadýchané koláče, šťavnaté selátko a pečeně, grilované špízy, steaky, ryby a mnoho dalšího ...

 

Kvalita vlastních výrobků

Vraťte se k nejlepší kvalitě pečení. Pikantní vůně, chuť a aroma

Při pečení v peci na dřevo Häussler se na povrchu pečiva vytvářejí speciální chuťové a aromatické látky, které labužníci obzvláště oceňují. Dodnes, v době nejmodernějších technik, je tento typ pečení nepřekonatelný. Touha po přirozenosti a originalitě je s chlebovou pecí naplněna tím nejchutnějším a nejzdravějším způsobem. Trouba na dřevo Häussler je velmi vhodná pro pečení a sušení. Ať už hovězí maso, skopové, vepřové nebo drůbež - maso je ve výsledku křupavé a šťavnaté. Mimochodem, pizza a další pekařské výrobky jsou pečené v peci na dřevo obzvláště chutné. Vaše HABO lze snadno využít jako pec na pizzu a péct tak pravé pizzy s využitím dřeva. Jakmile je trouba zahřátá, udrží po dlouhou dobu vysokou teplotu díky své vysoké akumulační schopnosti. Nejprve pečte pokrmy, které potřebují nejvíce tepla, například pizzu a tarte flambée, pak chléb a maso a pak koláče a pečivo. Zbytkové teplo je ideální pro sušení hub a ovoce.

 

 

 

 

 

Jaké jsou přednosti...

Šamot - žáruvzdorná hlína

Pečení na kameni je jednou z nejpřirozenějších a nejstarších metod výroby chleba. Kameny v chlebových pecích Häussler jsou vyrobeny výhradně z přírodních surovin. Žáruvzdorná hlína se suší, mele a spaluje. Tato pálená hliněná mouka se znovu smíchá s čerstvou nepálenou hlínou a vodou v přesném směšovacím poměru. Tato směs se lisuje do prefabrikovaných forem Häussler, suší se na vzduchu a poté se 48 hodin spaluje při velmi vysokých teplotách. Tento způsob výroby dává šamotovým cihlám vysoký stupeň pórovitosti. Výsledkem je, že cihla může ideálně absorbovat vlhkost během pečení a poté ji uvolnit zpět do pečiva. Každý kámen musí mít určité vlastnosti - v závislosti na jeho poloze v peci. Šamotové cihly Häussler jsou proto páleny s různými směšovacími poměry, tvary a tloušťkami. Protože jen se správnou kombinací kamenů si vždy můžete vychutnat trvale dobré speciality připravované pomocí dřeva.

 

 

 

Přímé vytopení - pohodlné pečení

Existují dva způsoby vypalování pece na dřevo: přímo v peci nebo nepřímo v samostatné vypalovací komoře. Pec na dřevo Häussler využívá spalování dřeva přímo v peci tak, jak se dříve tradičně peklo. U tohoto typu zahřátí je počáteční teplota vysoká (320 ° C). Tato teplota poté velmi pomalu a mírně klesá. Po 4 až 5 hodinách má trouba stále kolem 180 ° C. Kromě vynikajících výsledků pečení má tato trouba ještě jednu rozhodující výhodu: Na rozdíl od nepřímo vypálené trouby se nemusíte starat o ohřev nebo neustále měnit teplotu a hlídat ji. Pečení je tak s chlebovou pecí Häussler mimořádně snadné.

Rovnoměrné teplo

V průběhu staletí mohly být dřevěné trouby stavěny pouze s klenbou. Stejně jako u oblouků, mostů a sklepů byla klenba potřebná ze strukturálních důvodů. Oblouk má však pro pečení citelné nevýhody. Různé výšky v prostoru pro pečení totiž znamenají, že teplo je rozloženo nerovnoměrně. U pecí Häussler je to jiné. Díky novým technikám již nepotřebujete oblouk. Šamotové panely se vyrábějí pod vysokým tlakem a umožňují velké rozpětí. Vzdálenost od stropu je v celé troubě přesně stejná. Sálavé teplo působí stejně na všechny bochníky chleba. Stejného výsledku pečení je dosaženo v každém bodě trouby. Všechny chleby jsou upečené stejným způsobem.

V klenuté peci se však chleby na straně rychle zahřívají. Proto musí být během procesu pečení několikrát přemístěny.

Pece na dřevo Häussler není třeba přesouvat. To ušetří spoustu práce a zajistí pohodu při pečení.

Přírodní palivo - palivové dříví

Dřevo je bezvýhradně přírodním palivem. Práce s ním je zábavná a zaměstnává naše smysly. Každý druh dřeva voní jinak a má individuální barvu a strukturu. Toto palivo má charakter a je také CO2 neutrální. K využití v peci na dřevo jsou vhodná všechna neošetřená dřeva - od křovin až po štípané dřevo. Doporučujeme smrkové, jedlové a borové dřevo. Díky pryskyřici si tyto druhy dřeva vytvářejí speciální aroma a při hoření mají jemný plamen. Lze však použít i klest – větve pokácených stromů, révové dřevo a dřevo dalších stromů. Bukové dřevo má kupříkladu tu výhodu, že méně kouří. Celkově závisí potřeba dřeva na velikosti pece. Přesné informace jsou uvedeny v našem návodu k obsluze. U dlouhotrvajícího tepla je doba zahřívání přibližně 2 až 2,5 hodiny.

 

 

Pečení - jednodušší, než jste čekali

Poté, co dřevo a uhlíky shoří, jsou zbytky popela odstraněny z vnitřku pece do popelníku k tomu určeného. Tento způsob činí pec na dřevo tak atraktivní a pečení v ní se může stát společenskou nebo rodinnou událostí. Poté je teploměr zatlačen do štěrbiny na přední straně. Přesná teplota v troubě se zobrazí během krátké doby. Nejistý odhad tepla v zastaralých zařízeních je minulostí. Pečení v troubě Häussler znamená přesné pečení. Po zametení zbytků popela by měla trouba odpočívat asi čtvrt hodiny, aby se v ní teplo rovnoměrně rozložilo. Jakmile pec dosáhne požadované teploty, je „nastartována“. Pečivo je nyní šetrně pečeno, protože klesá akumulační teplo. Chuť Vašeho chleba z pece na dřevo bude jedinečná.

Co byste měli vzít v úvahu při nákupu Vaší pece?

Kolik výrobků chci péct? Velikost pece je důležitým kritériem. Kolik chlebů chci udělat najednou? Chtěl bych péct pro přátele a příbuzné? Bude rodina růst? Potřebuji prostor pro velké pizzy? Chci udělat vánoční husu ze všech ingrediencí? Pokud si nejste jisti, zda byste si měli vybrat menší nebo větší model, obvykle doporučujeme větší troubu. Vždy je dobré mít rezervy. Úsilí je u všech modelů téměř stejné a spotřeba dřeva je v zásadě zanedbatelná. Při pečení chleba byste se však měli ujistit, že je trouba alespoň z poloviny plná, aby se teplo příliš nezvyšovalo. U ostatních produktů to není tak důležité, tam lze péct i malé množství.

Vybavení pecí na dřevo Häussler 

 

Popelník

Zde můžete popel pohodlně a čistě přepravit do zásuvky na popel.

Pečící plocha s tepelným štítem

Každý kámen na svém místě zajišťuje důmyslný systém Häussler dokonalé výsledky pečení.

Zásuvka na popel

Zbylý popel se zde může ochladit a poté snadno a pohodlně zlikvidovat.

Bimetalový číselníkový teploměr

Po vyčištění trouby můžete pomocí ní odečíst teplotu uvnitř trouby. Takže přesně víte, kdy se vaše pečivo musí dát do trouby.

Tím se reguluje poloha klapky odpadního vzduchu na zadní straně pece na dřevo.