Složení:
Vepřová krkovička 2,5 kg
4 lžíce hořčice středně pálivé
2 lžíce rostlinného oleje
Směs koření dle vlastní volby např. Směs koření Häussler:
100 g mořské soli
100 g hnědého cukru
120 g feferonky
20 g uzené papriky
80 g cibulového prášku
80 g pepře nahrubo namletého
40 g česneku
40 g hrubých hořčičných semínek

Pro konečný lesk masa:
Med, BBQ omáčka nebo jakákoli jiná omáčka 

Příprava:

Maso nakrájejte na zhruba 3 cm kostky. Ty potřete hořčicí a olejem. Kostky posypte směsí koření a vmasírujte do masa. Nechte přes noc marinovat v lednici. Druhý den vyhřejte pec na dřevo na cca 300° C. Tak je zajištěno dostatečné naakumulování tepla. Vložte vložku na drcenou udící směs a naplňte ji jakoukoli udicí směsí (můžete vynechat).

Kostky položte na mřížku a tu položte na nerezový pekáč. Pekáč by měl být naplněn vodou vysokou přibližně 2 cm. Pekáč s masem vložte do trouby asi na 200 ° C a nechte dobrých 90 minut péct.

Poté maso vyjměte z mřížky a vložte do pekáče. Zalijte asi 300-400 ml tekutiny a uzavřete víkem. Touto tekutinou může být zbytek vody z pekáče, ale také jablečný džus, cola nebo pomerančový džus. Podle vašeho vkusu.

Nyní pečte maso v pekáči další 2 hodiny. Maso by mělo být na konci měkké. Pro lesk maso potřete medem, BBQ omáčkou nebo jinou omáčkou.