Ingredience pro 12 hamburgerů:
750 g mletého masa (mix)
2 velké cibule
1 stroužek česneku
1 vejce
1 polévková lžíce soli
1 polévková lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce paprikového prášku
12 plátků slaniny
sůl a pepř
24 plátků toustového chleba
2 červené cibule
6 kyselých okurek
Kečup
Burger omáčka
24 koktejlových rajčat
malé šalvějové listy
Citronová šťáva
Javorový sirup

Příprava:

Pomocí kulatého vykrajovátka vykrojte z toastového chleba hamburgerové plátky. Cibuli a stroužek česneku nakrájejte na malé kostičky a krátce restujte na malé pánvi na grilu. Mleté maso smíchejte s vejcem, hořčicí, worcesterskou omáčkou, paprikovým práškem, solí, pepřem a dušenou cibulí s česnekem, dokud maso není homogenní.

Poté tvarujte hamburgery (o něco větší než plátky toastového chleba, protože maso se při grilování trochu zmenší). Nakrájejte červenou cibuli na jemné kroužky a nakládané okurky na malé kostky. K salátu smíchejte citronovou šťávu a javorový sirup.

Grilování:
Slaninu upečte do křupava a nechte okapat na kuchyňském ubrousku. Grilujte hamburgery na vnějším grilovacím prstenci a otáčejte je pouze jednou. Cherry rajčata ugrilujte na vnitřním grilovacím talíři. Plátky toastového chleba opečte z obou stran.

Porce:

Na grilu slaninu znovu krátce ohřejte. Na jeden hamburger potřebujeme 2 plátky opečeného chleba. Potřete plátek chleba hamburgerovou omáčkou a na to vložte hamburger. Přidejte kroužky červené cibule a slaninu. Druhý plátek chleba potřete kečupem a položte na hamburger. Koktejlová rajčata a salát pokapejte salátovým dresinkem a podávejte s nakrájenými okurkami vedle hamburgeru.