Ingredience pro 4-6 osob:
1 kg hovězího masa v jednom kuse (např. charolais)
Směs koření:
Hořčičné semínko
Sůl pepř
Sladká paprika
Česnek nebo česnekový prášek
2 lžíce hnědého cukru

Příprava:
Hovězí maso potřeme řádně směsí koření a necháme přes noc uležet v chladu. Před přípravou na další den vyjměte z chladničky alespoň na 2 hodiny. Maso položte na rošt (nejlépe na pekáč, aby šťáva z masa nekapala přímo na šamot) a ohřejte na požadovanou teplotu uvnitř masa 50-52 ° C (doba trvání asi 2 hodiny, aby byla pečeně pěkně růžová). Vyjměte maso z trouby a nechte 15-20 minut odpočinout zabalené v hliníkové fólii (nejlépe v termoboxu nebo v lehce teplé troubě). Nakrájejte na tenké plátky, budete nadšeni opravdovou pochoutkou!

Důležité:
Teplota v peci nesmí překročit 140 ° C, jinak se cukr spálí!

Doby pečení:

  • V peci na dřevo: Do pece vložte při 110-120 ° C. Doba přípravy 2 hodiny.
  • V elektrické kamenné peci: vkládejte při horním ohřevu na 120 st, při spodním 100 st. Po vložení do trouby troubu vypněte a nechte péct 2 hodiny.