Master
Hmotnost: 172 kg
- zcela obložené šamotovou cihlou
- Dvojité skleněné dveře Pro Thermic
- Horní a spodní ohřev lze regulovat samostatně
- Se silnou párou
Dopravu zboží s Vámi rádi domluvíme individuálně.
Velmi specifická trouba - pec
Master představuje novinku v populární elektrické kamenné peci. Je to velký bratr Mono a Primus. S plochou na pečení 61 x 83 cm je velmi velkoryse dimenzován a nabízí mnoho možností - pro ambiciózní hobby pekaře a velké rodiny i pro gastronomické kuchyně, přímé marketingové pracovníky a farmářské obchody.
Master lze rozšířit na dvoupodlažní pecní systém. Stejně jako Mono a Primus má také výhody výroby elektrické kamenné pece od společnosti Häussler:
- Plně ohnivzdorná trouba s enormní akumulací tepla. Peče se za sníženého tepla ve statické atmosféře pečení. Už to nebude lepší.
- Efektivní izolace pouzdra a integrovaný vzduchový plášť. Teplo zůstává spolehlivě uvnitř trouby.
- Dvojité skleněné dveře ProThermic zajišťují vynikající izolaci a současně velkorysý náhled dovnitř trouby.
Master navíc nabízí funkci ručního napařování. Vítaný doplněk u drobného pečiva a některých druhů chleba.
Se silnou párou
U malého pečiva nebo určitých druhů chleba vlhkost (pára) dodá pečivu jemný lesk a dodá mu větší objem.
Nová trouba má funkci ručního napařování. Voda je přiváděna přes plnicí hrdlo. Odpařovač jej okamžitě promění v silnou vodní páru. Ke konci procesu pečení nechte páru znovu uniknout parní klapkou.
Master kapacita
- Roll¹ (až na kousky) cca 30
- nebo praclíky¹ (až na kousky) cca 20
- nebo pizzy 28 cm (až do) cca 5
- nebo chleba² 1 kg (až do) cca 9
- nebo kvasnicové pletence¹ 450 g (až do) asi 6
- nebo vepřová krkovička³ (do kg) cca 10
¹ se upeče na příslušném tácku
² se peče přímo na kameni
³ se peče na pánvi (nebo v hrnci)
Technické specifikace:
- Propojovací kabel 2 m dlouhý
- Typ vytápění - Elektrické / akumulační teplo prostřednictvím šamotové cihly, efekt pece na dřevo
- Výška trouby - 23 cm
- Pečící plocha Š x H - 61 x 83 cm
- Časovač - Funkce digitálního časovače
- Hmotnost - 149 kg
- Rozměry pece Š x H x V - 84,8 x 101,6 x 45 cm
- Teplotní rozsah - 50 až 320 ° C vrchní a spodní ohřev samostatně a nekonečně variabilní
Sálavé teplo a klidná atmosféra pečení
Dnes se mnoho pecí skládá z kovového krytu, do kterého je vháněn horký vzduch. Tyto pece lze flexibilně používat a jejich výroba je levná. Musíte však neustále ohřívat, během pečení potřebujete konstantní energii a ztráta kvality způsobená vysycháním - kvůli turbulenci vzduchu v troubě.
Pokud však oceníte nejvyšší kvalitu pečení, měli byste věnovat pozornost dalším parametrům. Pečení horkým kamenem je považováno za nejoriginálnější metodu. Kámen se nejprve zahřeje, poté troubu vypnete a s klesajícím teplem upečete. Považujeme tento proces, převzatý z pece na dřevo, za nepřekonatelný dodnes.
Ať už se jedná o chléb, koláče, pizzu, maso nebo drobné pečivo - získáte nádhernou vůni a nesrovnatelnou chuť - stejně jako v původní peci na dřevo. Elektrické kamenné pece od Häussleru jsou uvnitř obloženy šamotovými cihlami. Ukládají teplo a jemně a klidně ho přenášejí na pečivo. Jedná se o takzvané sálavé teplo, které zaručuje optimální výsledky pečení. Šamotové cihly mají navíc vyrovnávací účinek. Nejprve absorbují vlhkost z těsta, aby se během pečení vrátily do pečiva.