Košíky na kynutí
- ideální pro měkké těsto
- ratan
- ruční práce
- obzvláště praktické pro začátečníky
- včetně receptů
Dopravu zboží s Vámi rádi domluvíme individuálně.
Různé formy pro kynutí, ideální pro měkká těsta. V koších je i měkké těsto krásně tvarované a kůra budoucího chleba je zdobena krásným vzorem koše. Skvělý nástroj nejen pro začátečníky. Lze použít také jako dekorativní košík na chléb. Vyrobeno z ratanu.
A je to tak snadné:
Po skončení fermentace vložte tvarované chlebové těsto do pomoučeného koše a nechejte ho asi 5 až 10 minut kynout. Vyklopte těsto z koše na posunovač a vložte ho do trouby bez koše.
Čištění:
Jednoduše vyklepejte košík. Pokud je silně znečištěný, namočte koš do teplé vody a vykartáčujte jej kartáčem. Jednotlivě rozložte v teplé místnosti, aby uschli.
Materiál: ratan
Doporučujeme k tomu přidat ochranný kryt koše
Poznámka: Vezměte prosím na vědomí, že nádoby na kynutí nejsou vhodné pro použití v horké troubě.
Ø 18 cm (0,75 kg těsta)
Ø 22 cm (1 kg těsta)
Ø 24 cm (1,5 kg těsta)
Ø 26 cm (2 kg těsta)
Ø 28 cm (2,5 kg těsta)
Ø 32 cm (3,5 kg těsta)
Ø 35 cm (4,5 kg těsta)
Oval 25 x 16 cm (1 kg těsta)
Dlouhý 32 x 13 cm (1,25 kg těsta)
Dlouhý 38 x 13 cm (1,5 kg těsta)
Věnec Ø 26 cm (1,25 kg těsta)