Stroje na těstoviny

Domácí těstoviny jsou sen: velmi čerstvé, mimořádně chutné a s dobrým pocitem z toho, že víte, co jíte. Stále více lidí dnes chce vědět, z čeho se skládá jejich potravina. To je důležitý aspekt, zvláště pokud jde o těstoviny jako základní potravinu. Udělejte to sami, to je motto. S těstovinovými stroji od Häussler vykouzlíte vlastní úžasné nudle a těstoviny. Kreativitě se nekladou žádná omezení.

Existují regionální zvláštnosti. Nemusí však jít jen o klasické vaječné nudle. Krupice z tvrdé pšenice s čerstvě rozšlehanými vejci jsou dokonalým těstem. Výživné vaječné nudle jsou na za chvíli hotové a jsou výtečné jak čerstvé, tak vydrží měsíce sušené a správně uskladněné.
V Itálii mají lidé tendenci mít na mysli těstoviny bez vajec. Klasické těstoviny se skládají z čisté krupice z tvrdé pšenice a vody. Skus je jiný. Těstoviny představují středomořský životní styl s lehkými pokrmy, dobrými oleji, jemným pestem a čerstvými přísadami.

Samozřejmě můžete použít i jiné suroviny. Kamut nebo špalda jsou skvělé suroviny. Bezlepkové varianty lze vykouzlit z kukuřičné nebo rýžové mouky. Červená čočková mouka se stala velmi populární. Při výrobě těstovin se kreativitě nekladou žádná omezení. V mnoha domácnostech jsou těstoviny v hlavní části nabídky. Proto jsou těstovinové stroje Häussler tak oblíbené.

Profesionální matrice

Stroje na těstoviny od firmy Häussler nabízejí zásadní výhodu: profesionální matrice. Naše zařízení Luna, Emma a PN100 jsou kompaktní a praktická - ale stále je můžete použít k výrobě těstovin a nudlí v profesionálním měřítku. Matrice jsou zásadní, protože dávají těstovinám tvar. Naše stroje mají navíc výkonné průmyslové motory, které při mísení těsto opravdu dobře promíchají a následně vymačkají. Interakce mezi motorem a matricí přináší všestranně přesvědčivý výsledek.

Není náhodou, že jsou naše matrice tak vysoké kvality. Jsou vyvíjeny speciálními výrobci a jsou skutečně navrženy pro výrobní systémy hlavních výrobců těstovin. Jsou v nejvyšší kvalitě, zaujmou svým designem z těžkého bronzu a nabízejí velkou rozmanitost. V naší nabídce matric je najdete velký výběr pro každý požadavek. Takže si můžete kdykoli dokoupit další matrici a oživit své těstovinové řemeslo dalšími vzory a druhy.

Většina matric má teflonovou vložku, která těstovinám dodává hladký a krásný povrch. Používáme však také vybrané matrice bez teflonové vložky. Tady se mluví o klasických bronzových matricích, které jsou oblíbené zejména u milovníků těstovin. Bronzové matrice dávají těstovinám drsný povrch a zajišťují tak dobrou přilnavost omáčky. Všechny tyto možnosti dokazují profesionální parametry spotřebičů Häussler. Vyrobit tak můžete sami doma těstoviny na nejvyšší možné úrovni.

Je to tak snadné - s našimi těstovinami

Jednoduše do mixovací nádoby přidejte všechny ingredience, jako je krupice, mouka, vejce a případné koření. Po době míchání 8 až 10 minut stroj na těstoviny lisuje čerstvé nudle. Tvary těstovin lze změnit v několika jednoduchých krocích a velký výběr matric zajišťuje příjemnou rozmanitost. Při lisování těstovin působí na těsto asi 7 až 8 tun tlaku. Výsledkem jsou suché, nelepivé a pevné těstoviny, které zůstávají v dobré kondici.

Přidáním různých přísad, jako je medvědí česnek, bazalka, špenát, bylinky, rajčata a mnoho dalšího, určíte vzhled a chuť těstovin. Takže jste vždy trendy.

Čerstvé nebo sušené? Máte na výběr. Čerstvě vymačkané těstoviny buď přímo uvaříte (doba vaření přibližně 1 až 3 minuty), nebo je sušíte při chladnější pokojové teplotě (doba sušení nejméně 3 dny). To znamená, že doma máte vždy na skladě domácí těstoviny.

 

 

 

 

 

Srovnání - těstovinové stroje od Häussler

LUNA - šperk ve Vaší kuchyni v profesionální kvalitě

Luna je nové moderní zařízení pro malé a střední domácnosti. Kombinuje ušlechtilý design s vysokou funkčností a hodí se do každé kuchyně, nabízí se v různých barvách. Snadné použití a snadné čištění jsou u Luny stejně samozřejmé jako spolehlivost a robustní konstrukce. Těsto na těstoviny se hněte přímo v těstovinovém stroji a po vložení požadované matrice na těstoviny začne lisování těstovin stisknutím tlačítka, aniž by docházelo k lepení těstovin. S kapacitou 500 g mouky nebo krupice můžete v Luně vyrobit až 1 500 g čerstvých těstovin za hodinu! Velký výběr matric těstovin zajišťuje rozmanitost a zaručuje zábavu při výrobě těstovin pro celou rodinu. Elegantní a robustní stroj pro všechny fanoušky těstovin!

Dodávka obsahuje:

  • Matrice na špagety č. 5
  • Slepá matrice
  • odměrka
  • Čisticí kartáček

EMMA - osvědčená technologie v moderním designu!

Náš stroj na těstoviny Emma je kompaktní, praktický a krásný! EMMA je silná a připravená posloužit hladu vaší rodiny po těstovinách. Jednoduše vykouzlíte čerstvé špagety, stužkové nudle nebo dokonce knedlíkové těsto pouhým stisknutím tlačítka. Emma míchá a lisuje těstoviny nezávisle a efektivně: Emma zvládne až 3 kg těstovin za hodinu. Velký výběr matric vás bude inspirovat. .Díky modernímu a nadčasovému designu je Emma klenotem ve vaší kuchyni.

Dodávka obsahuje:

  • Matrice na špagety č. 5
  • Slepá matrice
  • odměrka
  • Čisticí kartáček

 PN 100 - ideální pro rodiny a gastronomii

S tímto zařízením získáte velmi důležitý solidní výkon a funkčnost. PN 100 je vybaven osvědčenou technologií našich robustních strojů. Je ideální pro jednoduchou a časově nenáročnou přípravu čerstvých těstovin. S dávkovací miskou, která je součástí dodávky, přidejte do stroje přísady (max. 1 000 g mouky nebo krupice) požadovaného typu těsta. Za několik minut stroj promíchá více než 1400 g čerstvého těsta připraveného k dalšímu zpracování. Poté jednoduše vložte požadovanou matrici na těstoviny a vytlačte své těstoviny. Takto vyrobené těstoviny mohou být okamžitě vařeny (přibližně polovina doby vaření sušených nudlí) nebo sušeny pro skladování. Perfektní stroj pro rodiny, fanoušky těstovin nebo malé restaurace - protože domácí těstoviny jsou opravdovou pochoutkou.

Dodávka obsahuje:

  • špagetovou matrici č. 5
  • slepou matrici
  • odměrku
  • Čisticí kartáček

Kreativní výroba těstovin

Pšenice tvrdá, pohanka, cizrna, kukuřice, červená čočka a spol.

Svou kreativitu můžete na svém těstovinovém automatu uplatnit naprosto skvěle. Zde máme několik výborných receptů - klasických i alternativních:

Krupice z tvrdé pšenice + vejce
800 g krupice z tvrdé pšenice
330 g vejce
Všechny matrice jsou vhodné.

Krupice z tvrdé pšenice + voda + bazalka nebo divoký česnek
800 g krupice z tvrdé pšenice
260 g vody
Doporučené matrice: 19/20/21/22/56

Pohanka + vejce
500 g pohankové mouky
20 g rohovníkové mouky
225 g vejce
Doporučené matrice: 2/17/19/99
Těsto vypadá a je trochu sušší, moc neváže.

Cizrnová mouka + pohanka + vejce
330 g cizrnové mouky
160 g pohanky
200 g vejce
Doporučené matrice: 1/17 / 422c / 30/5/99
Těsto se dobře váže, je drobivé. Stroj okamžitě vyčistěte.

Kukuřičná mouka + voda
500 g kukuřičné mouky nebo jemné kukuřičné krupice
30 g rohovníkové mouky
250 g horké vody
Doporučené matrice: 2/17/30 / 49c / 99 / 422c
Kukuřičné nudle vyrobené z vajíčka budou trochu zelené.

Červená čočka + voda
800 g červené čočkové mouky
260 g vody
Všechny matrice fungují dobře. Těsto má tendenci být trochu suché. Pokud si sami melete červenou čočku, prosejte ji po umletí jemným sítem, abyste eliminovali maximálně zbytky slupek.

Výroba těstovin

Nasypte krupici z tvrdé pšenice. Do krupice tvrdé pšenice postupně přidávejte tekutou vaječnou směs. Promíchejte
Přidejte zbytek vaječné směsi. Míchejte do správné konzistence. Odšroubujte matrici a stlačte těstoviny.

TIP na čištění matrice:
Doporučujeme matice jednoduše skladovat v nádobě s vodou v chladničce (vodu prosím denně měňte). Před opětovným použitím matrice osušte hadříkem. Při výrobě těstovin vylisujete staré těsto čerstvým a staré těsto jednoduše odříznete. Pokud se raznice delší dobu nepoužívají, zmrazte je. Před přípravou dalších těstovin je vložte do vlažné vody, aby se rozmrazily - asi 5 hodin předem. Před použitím matrice osušte hadříkem a zlikvidujte staré těsto, které je z matrice vytlačeno.

Správné použití a skladování těstovin

Ideální je příprava čerstvě vyrobených těstovin. Vložte čerstvé těstoviny ze stroje do vroucí a správně osolené vody. Po krátké době vaření v délce 2–3 minut jsou nudle připravené a lze je ihned podávat a vychutnat si jejich skvělou chuť. Čerstvě vyrobené těstoviny a nudle jsou opravdovou pochoutkou.

V lednici

Pokud nemáte čas na jejich okamžitou přípravu, můžete čerstvé těstoviny uložit také do ledničky. Použijte prosím vzduchotěsný vak nebo uzavíratelnou plastovou krabici. Těstoviny lze uchovat v chladu po dobu 2–3 dnů. Ihned po přípravě vložte do chladničky. U této varianty zůstává doba vaření nezměněně na 2–3 minutách.

V mrazáku

Pro uskladnění čerstvých těstovin je vhodný i mrazák. Těstoviny mají dlouhou trvanlivost. Pro rozmrazení vložte těstoviny na noc do chladničky. U rozmražených těstovin zůstává doba vaření 2-3 minuty. Případně můžete zmrazené nudle vložit do vroucí vody bez rozmrazování. V tomto případě je doba vaření 5-6 minut.

Sušené na vzduchu

Čerstvě vymačkané těstoviny sušte vhodně poskládané alespoň na 3 dny. Sušte v suché a chladné místnosti při rovnoměrné teplotě cca 16-18 ° C. Těstoviny vyrobené z krupice z tvrdé pšenice mají trvanlivost 12 měsíců. Celozrnné těstoviny mají trvanlivost 3 měsíce. Sušené nudle lze poté zabalit do nudlových pytlů. Doba vaření asi 7-8 minut nebo 3 minuty a 5 min nechat stát ve vodě při vypnuté plotně.


Tip na sušení dutých nudlí:
Poté, co jste pomocí stroje na těstoviny Häussler vyrobili duté nudle, je nejlepší je připravit čerstvé. Nadprodukci lze skladovat v chladničce 2–3 dny nebo ji zmrazit v mrazáku. Duté těstoviny se obtížně suší; často dochází k poškození - polámání nudlí.

Vyberte si z naší nabídky ten správný těstovinový stroj, v závislosti na velikosti vaší domácnosti.