Využijte síly celého zrna. Celé zrnko obsahuje velmi důležité živiny, vitamíny, minerály a vysoce kvalitní bílkoviny. Kromě toho důležitou rostlinnou vlákninu, která je mimořádně cenná pro náš metabolismus a trávení. Chléb z celozrnné, čerstvě namleté mouky navíc chutná přímo nebesky. To vše je spousta dobrých důvodů, abyste si umleli svoji vlastní čerstvou mouku.

Takto chutná nejlépe

Ještě před sto lety se na pečení a vaření nepoužívalo nic jiného než celozrnné mouky. Problém byl v tom, že jste mouku nemohli dlouho skladovat. V průběhu času byla tedy odstraněna ta část obilného zrníčka, která je zodpovědná za určitou hořkost mouky, tedy obal zrníčka obsahující olej, stejně jako je tomu u ovocných slupek. To znamená, že mouku lze konzervovat, ale je zbavena svých nejcennějších látek. Protože vše, co tělo potřebuje, aby bylo zdravé a vitální, je právě v celozrnném obilí:

Vnější slupka obilného zrna obsahuje

  • vysoce kvalitní proteiny
  • důležité živiny, vitamíny a minerály
  • vysoký podíl důležité rostlinné vlákniny, důležité při procesu redukce hmotnosti, zásadní pro náš metabolismus a trávení
  • Celozrnná mouka má až o 15 procent méně kalorií než bílá mouka!

Kromě toho chléb z čerstvě namleté mouky chutná nebesky ...

Dobré důvody pro čerstvě mletou mouku.

Kvalita vyrobená ze dřeva tvrdé švýcarské borovice
Tělo všech mlýnů na obilí Häussler jsou ručně vyráběny ze dřeva švýcarské borovice. O tomto vzácném druhu dřeva, který se nachází na hranicích lesů v Alpách, se od pradávna říká, že díky své speciální voňavé pryskyřici udržuje škůdce mouky v patřičné vzdálenosti. Dřevo časem ztmavne a poté se rozvine se jeho plná krása. Vnější část těla mlýnů je dodatečně ošetřena ochrannou vrstvou vodou ředitelné barvy.

Princip jemného mletí vodních mlýnských kamenů

Mlýny na obilí Häussler pracují s vysoce kvalitním kamenem složeném z keramiky a korundu. Kámen je velmi tvrdý, a proto pracuje téměř bez opotřebení a má samoostřící vlastnosti. Specialitou mlýnku je, že zrno se neseřezává ani neseká, ale brousí se pomalu a jemně při nízké rychlosti. Výsledkem je jemná celozrnná mouka se všemi vitamíny, minerály a vlákninou obsaženou v zrnu. Ideální je tak pro pečení lehkého a vzdušného pečiva. Mlet lze být všechny druhy obilí: pšenici, špaldu, žito, pšenice kamut, pšenice jednozrnka, ječmen, kukuřice, rýže, proso, pohanka a do určité míry také semena obsahující olej.

Plynulé nastavení kamene Jednoduchým otočením hlavy mlýnku nastavíte vzdálenost mezi dvěma mlecími kameny a tím i stupeň mletí. Můžete mlít od nejjemnější celozrnné mouky až po hrubé mletí, podle vašich potřeb a chuti.

Vysoký výkon a dlouhá životnost

Mlýny na obilí Häussler mají robustní a výkonný průmyslový motor a jsou téměř bezúdržbové. To zaručuje vysoký výkon a dlouhou životnost.

Radost na celý život!