Sálavé teplo a rovnoměrné pečení

Dnes mnoho pecí sestává z kovového tělesa, do kterého je vháněn horký vzduch. Tyto pece lze flexibilně používat a jejich výroba je levná. Musíte však neustále ohřívat, během pečení potřebujete stálou energii a ztráty kvality vzhledem k vysychání - v důsledku turbulence vzduchu v pečící komoře. Pokud však oceníte nejvyšší kvalitu pečení, měli byste věnovat pozornost i dalším parametrům. Pečení horkým kamenem je považováno za nejoriginálnější metodu. Kámen se nejprve zahřeje, poté kamennou pec vypnete a pečete s klesajícím teplem. Tento proces, převzatý z pece na dřevo, považujeme dodnes za nepřekonatelný.

Ať už jde o chléb, dort, pizzu, maso nebo drobné pečivo - získáte nádhernou vůni a nesrovnatelnou chuť - stejně jako v původní peci na dřevo. Elektrické kamenné pece od společnosti Häussler jsou uvnitř obloženy šamotovými cihlami. Ukládají teplo a jemně a klidně ho přenášejí na pečivo. Jedná se o takzvané sálavé teplo, které zaručuje optimální výsledky pečení. Šamotové cihly mají také vyrovnávací účinek. Nejprve absorbují vlhkost z těsta, kterou postupně během pečícího procesu pečivu vrátí.

 

Zodpovědná ruční práce

Elektrická kamenná pec funguje na stejném principu jako pec na dřevo. Ať už se jedná o chleby, pizzu, maso, kastroly, koláče nebo sušenky - kamennou pecí dosáhnete nesrovnatelně dobré chuti. Jemné, ale silné teplo zajišťuje optimální růst trouby. Při vaření a pečení se vaše kreativita neomezuje. S elektrickou kamennou troubou od Häussleru vnesete do svého domova kus kvality života. Elektrické kamenné pece od Häussler jsou speciální zařízení. Jsou pečlivě vyrobeny odborníky na pečení - pečlivě sestavené, zkontrolované a schválené. Každá kamenná pec je objektem nejkvalitnějšího řemeslného zpracování, navrženého pro desítky let stálého používání. Naše trouby jsou založeny na starodávném principu pečení horkým kamenem - pro dokonalé výsledky pečení. Z tohoto důvodu kamenná pec nikdy nevyjde z módy. Je to nadčasový systém, velmi robustní a nabízí úžasnou kvalitu pečení. S originálem od Häussler získáte zařízení s životností, která je výrazně nadprůměrná.

Všechny naše elektrické kamenné pece jsou sestaveny z šamotových cihel. Kameny ze šamotu absorbují vlhkost z těsta a během pečení ji uvolňují zpět do pečiva. Takže zůstane svěží po dlouhou dobu. Trouby dosahují teploty až 320 ° C - ideální pro pizzu a tarte flambée. Po ohřátí kamenné pece se pec úplně vypne. S naakumulovaným teplem můžete péct různé produkty jeden po druhém: pizzu při 320 ° C, chleba při 280 ° C. Poté má trouba stále teplotu asi 230 ° C a stále můžete péct koláče nebo pletence. Potom vložte např. pánev s masem a nechte dusit při nízké teplotě po dobu 4-5 hodin. Nakonec lze sušit bylinky nebo ovoce díky zbytkovému teplu.

Elektrická kamenná pec funguje na stejném principu jako pec na dřevo. Ať už se jedná o chleby, pizzu, maso, koláče nebo sušenky - kamennou pecí dosáhnete nesrovnatelně dobré chuti. Jemné, ale silné teplo zajišťuje optimální účinky. Při vaření a pečení můžete využít veškeré vaší kreativity. S elektrickou kamennou troubou od Häussleru vnesete do svého domova kus kvality života.

Kámen se snadno čistí: po upečení nebo uvaření kamennou troubu vymetete smetáčkem nebo otřete vlhkým hadříkem. Už to nemůže být jednodušší! A pokud by skvrna přetrvávala, můžete ji vyřešit moderní pyrolýzou (= vyhoření): Nastavte spodní ohřev na 320 ° C a nechejte ho působit 2-3 hodiny. Po vychladnutí otřete kameny vlhkým hadříkem.

Nechat to stát - důležité u kamenných pecí

Šamot je efektivní zásobník tepla, který zajišťuje klidnou atmosféru pečení a zaručuje optimální výsledky. Pro dokonalé pečivo však musíte věnovat pozornost několika detailům a respektovat zvláštnosti kamenné pece. To zahrnuje i klidovou fázi po fázi zahřívání. Topné prvky, které ohřívají kámen zevnitř, jsou odlity do šamotových cihel. Po dosažení nastavené teploty a vypnutí termostatu by měla být trouba ponechána v klidu, aby bylo možné teplo rovnoměrně distribuovat v kameni. Kámen má určitou setrvačnost, a proto chvíli trvá, než se vyrovná. Dodržujte prosím pokyny v provozním návodu.

Jste rozhodnuti?

Náš široký sortiment nabízí odpovídající troubu pro každou potřebu. Je jedno, zda pro dvoučlennou domácnost nebo velikou rodinu. U nás najdete troubu, která odpovídá vašim požadavkům.